Meteen naar de inhoud

Aanmelden – 6 minutenzone

Wat is een burgerhulpverlener?

Binnen dit project is een burgerhulpverlener iemand die kan reanimeren en de AED kan bedienen. Daarnaast heeft deze burgerhulpverlener zich ook via hartslagnu.nl aangemeld. De meldkamer kan (na alarmering van de ambulances) nu ook een sms versturen aan de burgerhulpverlener. Deze burgerhulpverlener kan als in zijn/haar directe omgeving gereanimeerd moet worden de levensreddende handelingen starten, in afwachting van de ambulances.

Het gaat om een vrijwillig systeem en je verleent alléén hulp als je daartoe in staat bent. Mocht je om persoonlijke omstandigheden geen hulp kunnen of willen verlenen dan reageer je niet op de oproep. Jij bepaalt steeds zelf of je op dat moment in staat bent hulp te bieden. Alleen als jouw persoonlijke situatie het op dat moment toelaat, probeert je naar beste vermogen levensreddende hulp te verlenen.

Hoe meer mensen zich aanmelden, hoe fijnmaziger het netwerk wordt en dus hoe groter de kans dat er op tijd hulpverleners op de plaats van bestemming zijn.

Bedenk voor jezelf dat een reanimatie altijd een ingrijpende gebeurtenis is. Het is ook altijd de vraag wat er uiteindelijk met het slachtoffer gebeurt. De kans dat iemand het er goed vanaf brengt, neemt echter toe als zo snel mogelijk deskundige hulp wordt geboden.

Om mee te kunnen draaien met dit systeem moet je beschikken over een geldig reanimatie/AED certificaat. Als je dit niet bezit, maar je wel een cursus wilt volgen, kan je een email sturen naar 6minutenzonedeil@gmail.com

Aanmelden gaat via de website van hartslagnu.nl Ga hier naar “Aanmelden/Inloggen hulpverleners” en volg de instructies op.

Voor extra hulp bij het aanmelden: Klik hier, voor de Download met informatie over aanmelden (dit is een PDF-bestand).

Om de kennis en vaardigheden aan te leren en om te herhalen worden er regelmatig bijeenkomsten georganiseerd.