Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Deilenaar organiseert Ontbijtrun tegen kanker

Deilenaar organiseert Ontbijtrun tegen kanker

  • door

DEIL – Mathieu Goedhart uit Deil organiseert zondag een Ontbijtrun tegen kanker, terwijl hij zelf al jaren tegen die ziekte vecht

Met het organiseren van de Hope4Life Ontbijtrun, komende zondag in Deil, hoopt hij andere patiënten een steun in de rug te kunnen geven.

Verrast
Die steun kreeg Goedhart vier jaar geleden zelf, toen sportvrienden hem verrasten met de eerste editie van de Ontbijtrun. Zij haalden in naam van Mathieu, bij wie toen kort daarvoor prostaatkanker werd geconstateerd, in totaal 900 euro op. De emotionele steun die de Deilenaar kreeg, was hem echter nog veel meer waard. „Het was heel bijzonder en het heeft me toen een enorme boost gegeven.”

Acties
Goedhart, die lid is van de Tielse triathlonvereniging TZC Vahalis, zette in de jaren daarna diverse acties op om geld in te zamelen tegen kanker. Zo deed hij in 2013 en 2014 mee aan Alpe ‘d HuZes, het benefietevenement van KWF Kankerbestrijding waarbij jaarlijks miljoenen euro’s wordt ingezameld. In die jaren was er geen Ontbijtrun. Die keerde, mede door toedoen van Goedhart, in 2015 weer terug op de kalender.

Hope4Life
Het benefietevenement leent haar naam aan de stichting Hope4Life van Mathieu’s goede vriend Danny van Brenk. Die stichting steunt patiënten die in Nederland niet meer kunnen worden behandeld, maar in het buitenland misschien nog wel. Mede door het ingezamelde geld van de vorige editie kwam de leverpomp ook in Nederland beschikbaar.

Ontbijt
Deelnemers kunnen zondag kiezen tussen hardlopen (5 of 10 kilometer) of een rondje wandelen (5 kilometer). Na afloop staat er bij Gasterij De Os en het Paard, waar ook de start/finish is,een ontbijtje voor ze klaar. Het inschrijfgeld van 15 euro per persoon gaat volledig naar het goede doel. Vorig jaar haalde de organisatie zo’n 4.000 euro op.

Meer info over de wedstrijd vindt je op de Facebookpagina van het evenement.

Foto: Anneliek Klein van De Os en het Paard biedt hardloper Mathieu Goedhart een ontbijtje aan. © Raphael Drent

Bron:

http://www.gelderlander.nl/geldermalsen/deilenaar-organiseert-ontbijtrun-tegen-kanker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.