Ga naar de inhoud
Home » Dorpsraad Deil » Werkgroep Omzien naar elkaar

Werkgroep Omzien naar elkaar

Sommige levensgebeurtenissen gooien het ‘gewone’ leven tijdelijk of soms voor wat langere tijd in de war. Zoals een scheiding, het verlies van een partner en ziekte. Of je zit niet zo lekker in je vel, je hebt weinig contacten omdat je familie ver weg woont, het opvoeden van kinderen val je zwaar of je zit zonder werk. Naast het verdriet kan dit ingrijpende sociale en financiële gevolgen hebben. In die situaties is steun en hulp vaak welkom. Ook in Deil zijn er inwoners die steun kunnen gebruiken, maar er vaak niet om (durven) vragen.

Ambitie

Zorg om Deilenaren in kwetsbare situaties gaat Deilenaren aan het hart. Het idee is dat in een klein dorp als Deil, iedereen voor elkaar kan en wil zorgen.

Omzien naar elkaar Deil wil een bijdrage leveren aan de onderlinge verbinding tussen dorpsgenoten. Want hoe weet je of iemand hulp kan gebruiken? Hoe herken je een zorgelijke situatie? En wat doe als je zorg hebt om iemand? Met dit soort vragen wil Omzien naar elkaar helpen.

Wat kan iedereen zelf doen?

Belangrijk is om (zelf) in actie te komen en contact te maken. Heb jij jouw de buurman al even niet gezien, blijven de gordijnen dicht, staat de container niet aan de straat? Soms is een praatje maken en even echt luisteren al voldoende. Of bel aan om te vragen hoe het gaat, neem wat koekjes of een bloemetje mee.

Heb je zorgen, weet je niet hoe dit het beste kan aanpakken, we willen helpen! Bel voor raad en daad met Sandra de Kock van Stichting Welzijn West-Betuwe 06 34860565 of Karin Woltering van de werkgroep Omzien naar elkaar 06 51763296

Samenwerking

Omzien naar elkaar Deil werkt samen met verschillende organisaties. Zoals Stichting Wij Ondernemen Deil-Enspijk, gemeente West Betuwe en Stichting Welzijn West Betuwe, Deilse verenigingen, de kerk,  MooiWonenInEnspijk en heel veel betrokken dorpsgenoten.

Leden werkgroep

Barry Ganzeman (gemeente West Betuwe)
Sonja Hoogakker
Marie-José Huffmeijer
Els Verweij de Geus (St. Welzijn West Betuwe)
Anja van der Veer
Leo Vonk
Karin Woltering

Meer deelnemers

Wil je meedoen aan Omzien naar elkaar Deil stuur dan een berichtje naar [email protected]

Activiteiten

Facebook pagina Omzien naar Elkaar Deil

Artikelen over Omzien naar Elkaar in de Dorpskranten

Corona flyer