Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Dorpsplan Deil aan de wandel

Dorpsplan Deil aan de wandel

Zaterdag 18 maart zijn de verschillende werkgroepen voor het Dorpsplan Deil in een rondgang langs een aantal knelpunten in Deil gegaan.

Ca. 20-25 inwoners van Deil zijn druk met het opstellen van een Dorpsplan voor Deil. In de afgelopen week is in verschillende werkgroepen gesproken over de wensen van de Deilenaren. Hieruit zijn een aantal punten naar voren gekomen die een nadere bezichtiging nodig hadden. Besloten werd om op 18 maart dit te doen in de vorm van een Dorpsschouw. Voor deze schouw was de Dorpswethouder, de heer Niko Wiendels, aanwezig.

Door enkele leden van de werkgroepen was geregeld dat de Dorpsschouw gemaakt kon worden met de huifkar van de Boerengolf uit Enspijk. Dit kwam gezien het weer zeer goed van pas. Enkele van de bezochte punten waren: De gemeentegrond tegenover de begraafplaats, hier wordt nagedacht over een openbare plaats aan de Linge om te zwemmen en te kanoën. Ook spelen we met de gedachte om met een pontje of een brug hier naar de overkant te kunnen. Bij de kerk is er gekeken naar de mogelijkheden voor een dorpsplein. Er wordt nagedacht over een wandelpad dat langs de Linge doorloopt tot aan Enspijk (zoals bijv. tijdens de Rode Kruis Bloesemtocht). In de Burg. Kolffstraat is aan het einde van de straat de oude gemeentelijke werkplaats. Bekeken wordt of we hier een jeugdhonk kunnen creëren. Kunnen er extra parkeerplaatsen komen tegenover de fysio of hoe kunnen we de parkeeroverlast daar oplossen? Is het mogelijk om het trottoir te verlengen in de Palmesteynstraat naar de Duyfhuisstraat? Waar zijn er invalide parkeerplaatsen nodig? Allemaal vragen die op een antwoord wachten.

Zo zijn er nog verschillende andere plekken bezocht die een vervolg krijgen. En ook zijn er een aantal dingen die nog bekeken moeten worden. Het is nog altijd mogelijk om mee te praten. Heeft u ideeën laat het ons weten. U kunt zich melden bij ons e-mailadres: [email protected]

Fotograaf ©Christiaan Oomen

Bron:

http://nieuwsbladgeldermalsen.nl/deel-je-nieuws-activiteit/dorpsplan-deil-aan-de-wandel-223417

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.