Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » HartenHoeve bouwt voor gehandicapten in Moldavië

HartenHoeve bouwt voor gehandicapten in Moldavië

DEIL Een groep bewoners van de HartenHoeve in Deil heeft besloten deze zomer niet op vakantie te gaan, maar hun vakantiegeld en vrije dagen te investeren in het bouwen van een opvangcentrum voor gehandicapte kinderen. De komende maanden zullen ze acties gaan voeren om geld in te zamelen voor bouwmateriaal.

Het idee ontstond toen ze geld aan het inzamelen waren voor een voedselproject in Kenia. ,,Ik vroeg Hein of we niet zelf mee mochten naar Kenia om het geld te brengen”,  vertelt Fleur (16). Hein van Harten, de eigenaar van de HartenHoeve, vond Kenia niet ‘safe’ genoeg. ,,Maar het idee om met elkaar ergens heen te gaan waar ze onze hulp kunnen gebruiken, vond ik wel goed”, vertelt Hein van Harten. Via via kwamen ze in contact met een project in Crasnoarmeiscoe, waar een Day Care Centre is voor gehandicapte kinderen.

CURSUS IN TEVREDENHEID In Moldavië laat de overheid kinderen met een beperking aan hun lot over. Hier in Nederland zijn er een heleboel voorzieningen voor kinderen, jongeren en volwassenen die zorg en begeleiding nodig hebben. ,,Het idee dat we met onze jonge mensen met een beperking, iets kunnen betekenen voor gehandicapte kinderen in Moldavië, vind ik wel mooi”, zegt Jolijn Bosch, één van de begeleiders die mee gaat. ,,Het is voor onze bewoners een ‘cursus in tevredenheid’. Ik hoop dat ze zich door deze werkvakantie beseffen dat ze het echt goed hebben in Nederland.”

In Crasnoarmeisco in Moldavië is een Day Care Centre waar gehandicapte kinderen buiten schooltijd om terecht kunnen voor een gezonde maaltijd, liefde en begeleiding bij activiteiten. Er willen steeds meer kinderen naar deze opvang, waardoor de ruimte te klein wordt. Daarnaast zijn er in het huidige gebouw geen voorzieningen als stromend water. De groep van de HartenHoeve wil helpen een nieuwe opvang te bouwen. Dit gaan ze samen met de lokale bevolking doen. ,,Het  geld voor de fundering is al overgemaakt, waardoor we gelijk kunnen starten met de bouw”, vertelt Hein van Harten.

De ongeveer vijftien jongeren en volwassenen die mee gaan, hebben zelf een beperking waardoor ze niet helemaal zelfstandig kunnen wonen. Ze krijgen begeleiding vanuit Zorgmanege HartenHoeve.  Ze zullen zelf de reis betalen. Het geld dat ze nu ophalen door middel van acties, wordt geheel geïnvesteerd in bouwmateriaal. Het doel is om 10.000 euro te sparen. Van dat geld kan een volledig nieuw gebouw gerealiseerd worden.

Voor meer informatie en om te weten hoe men dit project kan steunen: www.hartenhoeve.nl/moldavie. Het project is in samenwerking met Living Stone.

Bron:

http://nieuwsbladgeldermalsen.nl/lokaal/hartenhoeve-bouwt-voor-gehandicapten-moldavi%C3%AB-247708

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.