Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » 10 jaar Fluvium: Lokhorstschool Deil

10 jaar Fluvium: Lokhorstschool Deil

  • door

DEIL De Stichting Fluvium ontstond in 2006 na de bestuurlijke verzelfstandiging van de openbare basisscholen in de gemeenten Geldermalsen en Neerijnen. Ter gelegenheid van het tienjarig bestaan bezoekt het Nieuwsblad Geldermalsen de komende maanden alle 14 Fluvium scholen. Deze week de Lokhorstschool in Deil.

De school heeft rond de 150 leerlingen en er wordt veel waarde gehecht aan een prettig leer- en werkklimaat voor kinderen, leerkrachten en ouders. Normen en waarden, zoals respect voor elkaar en goede omgangsvormen zijn daarbij van belang. Naast een ordelijk en rustig schoolklimaat, waar ieder kind zich veilig voelt, streeft de school ook naar een zo hoog mogelijk onderwijsniveau. Daar is de afgelopen tijd extra hard aan gewerkt. Maaike Heevel is sinds dit voorjaar directeur, zij is ook directeur van de school in Rumpt. Een dergelijke combinatie komt bij meer Fluvium scholen voor. ,,Ik vind hier in Deil vooral de betrokkenheid van de ouders opvallend. Ze zijn heel actief in ondersteunen met allerlei activiteiten naast het onderwijs. De ouderraad is heel goed in het organiseren. Zo bezochten leerlingen in september het KLM open golftoernooi in Spijk en kregen daar ook een golf clinic.” De school doet ook mee met open monumentendag en er is altijd een schitterend openingsfeest. Daarnaast zijn er individuele ouders die gastlessen geven.

DIGITALE PLUSKLASSEN ,,We hebben ook een speciaal programma opgezet voor leerlingen die meer aankunnen dan het basisprogramma. Naast deze plusklassen lopen er twee digitale plusklassen. De leerlingen werken via internet samen met kinderen van twee andere Fluviumscholen in Geldermalsen en Rumpt. Na acht weken samen een uitdagend onderwerp uitwerken, presenteren zij het onderwerp aan de groep. Juist voor kinderen die heel makkelijk leren is het goed als ze moeilijke opdrachten krijgen en dan moeten leren om door te zetten, dat het niet altijd makkelijk is.”

REGELMAAT Werken aan een vriendelijk en veilig klimaat is, naast groei naar vormen van adaptief onderwijs, een van de speerpunten van de school. ,,Regelmaat geeft het kind kansen. We willen ook de specifieke geborgenheid van een dorpsschool waar bijna alle kinderen uit het dorp naar toe gaan blijven behouden en dat wel combineren met kwalitatief goed onderwijs. Naast het lesprogramma besteden we dan ook aandacht voor buitenschoolse activiteiten en culturele vorming. Er is al heel veel ingezet op onderwijskundige verbetering, maar daar ben je nooit klaar mee, onderwijs blijft altijd in beweging.”

Foto in het groot bekijken.

www.lokhorstschool.nl

Bron:

http://nieuwsbladgeldermalsen.nl/lokaal/10-jaar-fluvium-lokhorstschool-deil-304346

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.