Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Ingezonden brief: Waardering voor lokale supermarkt

Ingezonden brief: Waardering voor lokale supermarkt

  • door

Al 17 jaar runnen John en Imca de Haas met succes de SPAR supermarkt in Deil. John is een goede ondernemer met niet alleen hart voor zijn eigen winkel, maar ook voor de samenleving in het dorp. Daar draagt hij op zijn eigen manier zijn steentje aan bij. Zo verleent hij zijn medewerking aan lokale verenigingen zoals de Oranje Vereniging. Ondanks dat hij zich hier belangeloos voor inzet, verdient deze spil in de samenleving meer waardering.

Waar vroeger bijna ieder dorp zijn eigen supermarkt had, is dit nu niet meer zo vanzelfsprekend. In veel dorpen zijn de supermarkten dan ook verdwenen. In elke grote woonplaats zijn vaak één of meerdere supermarkten van formaat te vinden. Via reclame campagnes doet men geloven dat we hier echt moet zijn voor al uw boodschappen tegen de meest voordelige prijs. Niets is minder waar. De lokale supermarkt van John en Imca kan ons voorzien in de weekboodschappen tegen een normale prijs. U parkeert uw auto gratis voor de deur en uw boodschappen worden in uw auto gezet.

De SPAR supermarkt in Deil, is niet zomaar een winkel. Slechts enkele weken terug is de renovatie afgerond. Met oog op maatschappelijk verantwoord ondernemen is de winkel CO2 neutraal gemaakt. Wie binnenkomt ziet een mooie open ruimte met geordende paden, een postagentschap, een stomerij, een pinautomaat en een drogisterij waar u zich door een gecertificeerd drogist kan laten adviseren. Het sociale aspect staat hoog aangeschreven. Bij binnenkomst wordt u direct begroet door een medewerker, zoals het hoort in een dorp. Ouderen kunnen met een gerust hart naar de winkel waar service hoog in het vaandel staat. Lukt het even niet om naar de winkel te komen, dan is thuisbezorging slechts een telefoongesprek van u verwijderd. Een winkel waar u niet “gewoon” een klant bent, maar een graag geziene gast. Bij de Deilse SPAR is dit geen extra service, maar is dit heel normaal. John zijn winkel is een eigentijdse, moderne supermarkt.

De winkel is ook van sociaal belang. Hier komt men elkaar toevallig tegen, jong en oud, en komen de leukste, spontane gesprekken op gang. Het gratis kopje koffie zorgt niet alleen voor een betere winkel ervaring, maar ook dat men de tijd weer even neemt om te praten met elkaar. Winkels als deze moeten we koesteren, niet alleen voor het persoonlijk gemak, maar ook vanwege de grote maatschappelijke functie die deze vervuld en het levendig houden van de dorpskern.

Met de kerstdagen in het verschiet, is het tijd om terug te kijken op het afgelopen jaar en goede voornemens te vormen voor het aankomende jaar. Juist nu heeft men de mogelijkheid om iets terug te doen voor deze betrokken dorpsgenoot en zijn enthousiaste team. Wat is er, in het kader van de kerstgedachten, mooier dan iets terug te kunnen doen voor iemand die zoveel betekent voor het dorp? We moeten blij en trots zijn op “onze” SPAR winkel en dat ook blijven beseffen. Als blijk van waardering kunnen wij John, Imca en de medewerkers mooie, drukke dagen voor kerst bezorgen, door onze kerstboodschappen te halen bij SPAR de Haas in Deil.

De gastvrijheid, service en het aanbod doen u wellicht besluiten om ook in het nieuwe jaar een bezoek te blijven brengen aan de dorpssupermarkt waar u als klant nog steeds op één staat.

Voor allen hele fijne feestdagen gewenst en een voorspoedig 2018.

Namens een geboren en getogen Deilenaar

Foto ©Erik van Dijk

Bron:

http://nieuwsbladgeldermalsen.nl/zakelijk/ingezonden-brief-waardering-voor-lokale-supermarkt-323456

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.