Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Hondenlampje van Muis is landelijke rage

Hondenlampje van Muis is landelijke rage

Deilse en Trichtse hondenbezitters zijn een verlichtings-actie begonnen. Ook de trouwe, lieve en mooie viervoeters maken deel uit van de actie: ‘Is uw hond ook goed verlicht in het donker!’ De actie is nauwelijks van start en het blijkt een landelijk succes te worden.

Deil – Steeds meer hondenbezitters zijn in het donker, voor andere weggebruikers zoals automobilisten, beter zichtbaar doordat zij een lichtgevend hesje dragen. Menno Spiekerman uit Deil vindt dat ook de viervoeter in het donker zichtbaar moet zijn. Menno: “Vooral op het platteland is een betere verlichting voor de honden nodig. Als de hond aangelijnd is, is het voor automobilisten, fietsers en wandelaars soms schrikken, dat er ook nog een dier loopt. De verlichting in de dorpen is niet als in grotere steden.” Hij vertelt hoe het idee is geboren. Ze hebben geen kinderen maar een lief hondje, waar ze ontzettend blij mee zijn. Zo blij dat ze ieder jaar de verjaardag van het hondje ‘Muis’ vieren.

Verjaardag van muis

Op de verjaardag van Muis, worden jaarlijks speelkameraadjes uitgenodigd. Bij de Os en het Paard in Deil is daarvoor een speelruimte, waar de vrienden en vriendinnetjes volop kunnen spelen. De eigenaren heffen dan met elkaar het glas. “Muis kreeg voor zijn verjaardag een hondenlampje. Dat was gewoon een schot in de roos. Het was handgemaakt. Ook de andere hondenliefhebbers kregen belangstelling. Dus ik op onderzoek uit.” Menno vertelt over Charlotte Voortman uit Breukelen, ze maakt haarklipjes en diadeems voor haar dochter en vriendinnetjes. Het werd handel. Ze maakt nu ook de hondenlichtjes. De hobby is uitgegroeid tot een bedrijfje; ‘Charlottes Freubelhoekje’. De honden knipperlampjes zijn er in drie maten. “De lampjes zijn steeds meer te koop in hondentrimsalons. Ook bij TrimmenEnzo in het centrum van Geldermalsen.” De actie lijkt een landelijke rage te worden.

Menno Spiekerman met de hondjes Rex Kool (l) en Muis Spiekerman (Foto: Cees Hoogteyling)

Bron:

https://www.zakengidstiel.nl/nieuws/algemeen/378141/hondenlampje-van-muis-is-landelijke-rage

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.