Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Veel huldigingen en tonnenshow door tamboerkorps bij voorjaarsconcert Volharding Deil, zaterdag 24 maart

Veel huldigingen en tonnenshow door tamboerkorps bij voorjaarsconcert Volharding Deil, zaterdag 24 maart

Zaterdag 24 maart gaf de Fanfare De Volharding uit Deil haar voorjaarsconcert in het Duifhuis te Deil. Het concert was goed bezocht en de majoretten, tamboergroep, leerlingen en de fanfare gaven een afwisselend muziekprogramma. Bijzonder was de show door het tamboerkorps op olietonnen, dat speciaal uit China was gehaald, waar dit een traditie is. De majorettengroep liet hun jungle show zien, waarmee zij ook Nederlands kampioen zijn geworden. Verder had Aart Kanselaar alweer een prachtig leerlingenorkest opgericht, die een heel mooi programma lieten horen. Het grote orkest was na de pauze aan de beurt en na de gezamenlijke mars Saint Triphon met de tamboers, vervolgden zij het programma met nummers als Mambo nr. 5, Unchained melody, de jazz koraal mars Josua, El mismo Sol met de leerlingen, de mars Punchinello, Triller van Michael Jackson en sloten zij af met een medley van Guus Meeuwis. De fanfare staat o.l.v. Hans van Esschoten.

Net voor de pauze huldigde voorzitter Hans van Gelderen de volgende leden met hun zoveel jaar lidmaatschap bij of de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie (KNMO) en/of de Volharding zelf en kregen zij of de bondsspeld of de verenigingsspeld opgeprikt.

Voor 5 jaar lidmaatschap werden gehuldigd, de majoretten Zoe de Lang, Kaylin van Brenk en Jaycee van Brenk. Zij kregen een prachtig kettinkje van de vereniging.

Voor 12,5 jaar lidmaatschap werden gehuldigd, Marion Schenkelaars en Monica van Gelderen. Zij kregen de bronzen verenigingsspeld.

Voor 25 jaar lidmaatschap werd Anita van Gelderen gehuldigd. Zij kreeg de zilveren verenigingsspeld. Vorig jaar was Anita al gehuldigd voor 40 jaar muzikant en dus lidmaatschap van de KNMO.

Voor 25 jaar muzikant werd Erik de Gier gehuldigd. Hij kreeg de zilveren speld van de KNMO opgespeld. Erik is begonnen bij Fanfare Juliana in Waardenburg en later naar de Volharding gekomen.

Voor 40 jaar lidmaatschap van zowel de KNMO als de Volharding werd Henk van Gelderen gehuldigd. Hij kreeg zowel de gouden KNMO speld als de gouden verenigingsspeld opgeprikt door broer en voorzitter Hans van Gelderen.

Fanfare De Volharding uit Deil kan weer terugkijken op een geslaagd voorjaarsconcert.

Door ©Joke van Vrouwerff

Bron:

http://nieuwsbladgeldermalsen.nl/deel-je-nieuws-artikel/veel-huldigingen-en-tonnenshow-door-tamboerkorps-bij-voorjaarsconcert

De speciale tonnenshow door het tamboerkorps

De jubilarissen op de foto met voorzitter Hans van Gelderen

Het leerlingenorkest o.l.v. Aart Kanselaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.