Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Eerste Dorpskrant Deil overhandigd

Eerste Dorpskrant Deil overhandigd

  • door

DEIL In december viel de eerste editie van de Dorpskrant op de deurmat bij de huishoudens in Deil maar vrijdag 1 februari werd er ook een exemplaar overhandigd aan de voormalig dorpsambtenaar Nathalie Hordijk van de gemeente Geldermalsen en de nieuwe gebiedsmakelaar Barry Ganzeman van de nieuwe gemeente West Betuwe. De overdracht vond plaats op het pas heringerichte dorpspleintje voor de kerk in Deil.

Door Jeroen Wijngaard

Een Dorpskrant was, net als de herinrichting van het pleintje voor de kerk, een van de punten uit het Dorpsplan. De groep betrokken inwoners van Deil die de afgelopen maanden druk zijn geweest met het realiseren van diverse punten uit het Dorpsplan kijken terug op een mooie periode. Nog niet alle punten zijn uitgevoerd maar met de komst van de Dorpsraad worden de plannen voortgezet.

De Dorpskrant is een mooie manier om de inwoners te informeren over deze plannen maar ook om de leuke weetjes uit het dorp te vermelden. Komende maanden zal blijken hoe de krant verder vorm krijgt. De reacties van de inwoners waren zeer positief. De werkgroep communicatie, onderdeel van de ledenraad van het dorp, gaat ervoor zorgen dat er vier edities per jaar verschijnen.

,,We houden de Deilenaren op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de Dorpsraad, stellen ondernemers voor en kijken of we historische momenten kunnen laten herbeleven. Het moet echt een krant voor iedereen in het dorp worden”, vertelt Peter van der Veer, coördinator van de werkgroep.

DORPSRAAD Na een periode met een interim-bestuur wordt donderdag 14 februari de Dorpsraad van Deil geïnstalleerd in het Duifhuis. De eerstvolgende editie van de Dorpskrant volgt in april 2019, een voorjaarseditie voor en door de inwoners van Deil.

Vragen, opmerkingen of meer informatie nodig over de Dorpsraad, Dorpsplan of de Dorpskrant stuur een email naar [email protected]

Fotograaf: Jaap Ruiter Vlnr.: zittend: Flip Krajenbrink en Leo Vonk (voorzitter nieuwe Dorpsraad en voorzitter tijdelijke Dorpsraad). Staand vlnr: Koos van der Eijk (mede-initiator Dorpsplan Deil), Barry Ganzeman (nieuwe gebiedsmakelaar gemeente West Betuwe), Karine van Drunen (mede-initiator Dorsplan Deil), Nathalie Hordijk (voormalig dorpsambtenaar Deil), Jan Bijl (penningmeester Dorpsraad), Ageeth van Steenis (lid Dorpsraad).

Bron:

https://nieuwsbladgeldermalsen.nl/lokaal/eerste-dorpskrant-deil-overhandigd-546382

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.