Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Eerste zonneceldakpannen in de betuwe te Deil

Eerste zonneceldakpannen in de betuwe te Deil

Op dinsdag 13 oktober 2015 werden op het huis van Petra en Peter van der Veer aan de Deilsedijk 2 te Deil nieuwe dakpannen gelegd waarin zonnecellen zijn opgenomen. De zonnecellen werken het zelfde als de traditionele zonnepanelen, ze vallen alleen veel minder op. De zonneceldakpannen zijn ontwikkeld door een aantal ondernemers uit Urk in samenwerking met dakpannenfabrikant Nelskamp, en worden onder de naam ZEP zonneceldakpan op de markt gebracht. (http://www.zepbv.nl/)

De 390 zonneceldakpannen aan de Deilsedijk moeten naar verwachting per jaar 3200 kWh op gaan leveren, genoeg om met de elektrische auto zo’n 20.000 km per jaar te kunnen rijden. De buurman zei al meteen “jullie rijden dus voortaan op je dak”, en dat is ook zeker de bedoeling, voor zover de zon het zal toelaten…