Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Feest uitgegroeid tot toonaangevend festival

Feest uitgegroeid tot toonaangevend festival

Een groepje vrienden besloot in 2013 een feestje te organiseren met doel dat het een jaarlijks terugkerend evenement moest worden. Tevens het lokale dj-talent de gelegenheid te geven zich te ontwikkelen en te profileren. Het dorpsfeest genaamd ‘Festivate’ is uitgegroeid tot een tweedaags festival wat niet meer is weg te denken. Op vrijdag 5 en zaterdag 6 april wordt het evenement dit jaar gehouden in Deil.

Door Cees Hoogteyling

Deil – Stichting Festivate bestaat uit een bestuur van 15 jonge mannen, die vanaf het eerste moment bevriend zijn met elkaar. Voorzitter is Angelo Ridderhof, Henry Piek is de secretaris terwijl Nelson Hommes past op de penningen. De andere mannen zijn bestuurslid en dragen verantwoording in een werkgroep. De stichting ging van de streep in de crisis jaren, er stonden grote bedrijfshallen leeg en daar mocht gebruik van worden gemaakt. Ridderhof vertelt ons, dat vanaf het begin de bedoeling was het evenement te organiseren in de gemeente Geldermalsen, nu de gemeente West Betuwe.

Lokaal talent wordt een podium geboden en men gokt op de doelgroep van 18 tot 35 jaar. Daarnaast is het doel bezoekers op een betaalbare en verantwoorde manier kennis te laten maken met muziek. De stichting kent geen winstoogmerk en wordt door ruim 70 lokale ondernemers ondersteund.

Festivaltent

Het evenement Festivate is uitgegroeid tot een twee avonden toonaangevend festival met een groot regionaal bereik. Het motto: ‘muziek verbindt’, is hier zeker van toepassing. Angelo Ridderhof: “Met de bouw van tenten, zijn de mogelijkheden groter geworden en groeide de diversiteit aan muziek. We zijn trots op de manier: live optredens van lokaal talent, gecombineerd met professionele artiesten. Dit jaar voor het eerst internationale artiesten. De showelementen zorgen voor verrassing en beleving.” Angelo vertelt ons dat de organisatie een breed draagvlak heeft. Naast de vele sponsoren kan er gerekend worden op een honderdtal vrijwilligers. Bezoekers komen uit de wijde omgeving en eenmaal geweest, komen die bij de volgende editie weer terug. Angelo: “Festivate maakt vrienden. Dat geeft ons een draagvlak waar we trots op zijn. Alle bestuursleden hebben veel kennis in huis. Dat is erg belangrijk voor de contacten die we hebben met gemeente, politie en brandweer. Voor iedere organisatie, dus ook voor ons zijn de veiligheidseisen aangescherpt. Dit jaar zijn La Fuente, Ruthless en Kryder uit Engeland van de partij, daar gingen we als jongens naar toe. Dit met SpeciAl FX, moet je gewoon beleven.”

Tickets via Festivate.nl of Primera

Foto:

Bestuur op het Festivalterrein aan de Provincialeweg Oost in Deil.vlnr. Ronald, Jan Hendrik, Angelo, Jop, Nelson, Hendry, Bertold, Rick, Evert, Henry, Leon, Jack, William, Frank. Niet aanwezig Frank van Zuilekom.

Bron:

https://www.weekbladwestbetuwe.nl/nieuws/algemeen/663998/feest-uitgegroeid-tot-toonaangevend-festival-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.