Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Leerling Lek en Linge wint landelijke cultuurprijs

Leerling Lek en Linge wint landelijke cultuurprijs

Louise van Beuzekom, 16 jaar, uit Deil is verkozen tot winnaar van de Antoine Gerrits Award met haar prachtige indringende documentaire ‘Tachtig’, die het leven van haar Oma Riek op de boerderij laat zien.

Deil – Louise ontving afgelopen zaterdag 29 juni tijdens het Kunstbende Festival in Amsterdam de Antoine Gerrits Award Trofee en de prijs van 500 euro. Louise: “Ik had niet verwacht dat ik zou winnen. Deze eerste prijs is een mooie motivatie om verder te gaan met het maken van films en documentaires.” Louise heeft net havo op Lek en Linge in Culemborg afgerond en maakte deze documentaire voor haar profielwerkstuk. Ze gaat na de zomer film en fotografie studeren aan de Academie voor Kunst en Vormgeving St. Joost in Breda.

Het bedrag van 500 euro is een bijdrage in de kosten voor verdere talentontwikkeling. Louise: “Ik heb al meerdere keren de tip gekregen om een microfoon te gebruiken tijdens het filmen. De geldprijs ga ik waarschijnlijk gebruiken voor de aanschaf daarvan.”

De Antoine Gerrits Award is een jaarlijkse kunstwedstrijd (alle disciplines) voor jongeren Voorgezet Onderwijs in heel Nederland en initiatief van de Vereniging CultuurProfielScholen. Vind hier het overzicht van de vijf finalisten van de Antoine Gerrits Award en hun werk, met de documentaire van Louise.

Fotograaf: ©Tess van Ginneken

Foto:

Winnares Louise van Beuzekom ontvangt de Antoine Gerrits Award Trofee en de prijs uit handen van Antoine Gerrits, naamgever van de Award en een van de oprichters van de Vereniging CultuurprofielScholen.

Bron:

https://www.weekbladwestbetuwe.nl/nieuws/algemeen/758994/leerling-lek-en-linge-wint-landelijke-cultuurprijs-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.