Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » De vrijwillergers achter deurbeleid Spar de Haas

De vrijwillergers achter deurbeleid Spar de Haas

Geschreven door Marian Leenders

Vrijdag 10 April 2020 staat Leo van Kessel en zijn Vrouw Hilda van Kessel mij op te wachten bij Spar de Haas in ons mooie dorp Deil.

Vanaf het begin van de Corona virus zijn er in ons land veel aanpassingen en verplichtingen gekomen om verspreiding te verkomen. Ook in ons dorp zijn deze merkbaar.

Supermarkt Spar de Haas is een levensadder van ons dorp en omliggende dorpen. Het is in ieders belang dat we deze openhouden voor onze levensbehoefte.

Eigenaren John de Haas en zijn vrouw Imca de Haas waren begonnen met een opzet hoe ze dit wilde voorgeven in hun supermarkt. Al gauw was het plan de winkelwagentjes schoonmaken  en tellen hoeveel mensen in de winkel moigen. Dit alles bleek een hele opgave te zijn, John heeft toen Willem Elburg ingeschakeld voor raadgeving. Die die nam contacht op met Leo van Kessel en zo is het deurbeleid ontstaan. Leo en Hilda werden ingeschakeld en zijn nu de coordinatoren van het deurbeleid Spar de Haas. Met een grote groep vrijwillgers van 60 personen maken hun een rooster. Dit doen ze van s’morgens 8.00 tot 20.00 in de avond met om de 2 uur een wisseling van vrijwillgers. Dit vraagde veel werk en er komt veel bij kijken, maar ze doen dit met heel veel plezier en voor hun dorp. Leo vertelt enthousiast hoe de mensen reageerde en hoeveel positieve reacties er waren van zowel de vrijwilgers als de bezoekers van de winkel. Het is enorm mooi om te zien hoe dit leeft in het dorp , maar ook daar buiten. Hilda vertelde dat zelfs in Geldermalsen de mensen praten over hoe goed het bij onze Spar is geregeld en hoe mooi is dat, wat een compliment.

Voorloppig is er nog geen einde in zicht en zullen doorgaan met elke dag klaarstaan voor iedereen,

Het is nog heel wat werk .Niet allleen de winkelkarretjes, ook de pinautomaat , de koelingen en vriezers, de deurklinken , alles wordt elke keer  weer opnieuw schoongemaakt.

John de haas is zeer ontdaan hoe mooi dit is en hoe warm gevoel geeft dit geeft als ondernemer .Dat de mensen in je dorp klaar voor je staan. “Ik ben er enorm trots op.”

En dat is ook wat ik zie een hele hechte groep vrijwilgers die klaar staan. Met Leo en Hilda  van Kessel als corodinatoren. Die alles draaiende houden en zorgen dat alles voorspoedig en goed verloopt.

We mogen enorm trots zijn dat dit in ons mooie dorp Deil gebeurd.

Wil je je zelf opgeven als vrijwillger dat kan via facebook van Spar de Haas

En bij de vrijwilgers die bij de Spar staan. Daar liggen inschrijfformulieren klaar waar je je  kan inschrijven en wanneer je beschikbaar bent.

 Leo Hilda en John en alle vrijwilgers enorm bedankt voor jullie inzet , GEWELDIG!!

Alle hulp is welkom.

www.facebook.com/spardehaasdeil

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.