Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Omzien naar elkaar met Sinterklaas

Omzien naar elkaar met Sinterklaas

  • door

DEIL/ENSPIJK – In Deil en Enspijk zijn huis aan huis Sinterklaaspresentjes bezorgd. Het presentje bestaat uit een verhalenbundel, een gedicht en een chocoladeletter. In Deil is de werkgroep Omzien naar elkaar actief en in Enspijk MooiWonenInEnspijk.

De missie van de werkgroepen is dat niemand uit beeld raakt en dat dorpsgenoten er voor elkaar zijn. In de verhalenbundel zijn verhalen van inwoners uit Deil en Enspijk opgetekend en verzameld.

Verhalenbundel

Dankzij sponsoring door Deilse en Enspijkse ondernemers van de ondernemersvereniging Wij Ondernemen Deil-Enspijk zijn bijna 1.200 chocoladeletters geregeld en met een bijdrage uit het leefbaarheidsbudget van de gemeente West Betuwe is de verhalenbundel gedrukt. Een inwoonster van Deil heeft een Sinterklaasgedicht gemaakt en ook het drukken van het gedicht werd gesponsord. Ook de kerk werkte mee.

Leuke deurgesprekken

Ruim 30 dorpsgenoten hebben bijna 1.200 presentjes persoonlijk bezorgd. Ze belden aan, maakten een praatje en overhandigden het presentje. Dit werd zeer gewaardeerd.  Een van de bezorgers vertelde dat ze wel drie dagen is bezig geweest omdat ze zo ontzettend veel leuke deurgesprekken had en zo ook weer nieuwe bewoners leerde kennen.