Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Denk mee over bomen in West Betuwe

Denk mee over bomen in West Betuwe

  • door

Bomen zijn een belangrijk onderdeel van de leefomgeving. De gemeente is heel benieuwd hoe de inwoners over bomen denken. Zij kunnen dat tot en met 19 december 2023 laten weten in een flitspeiling op https://westbetuwe.swipocratie.nl/. De resultaten van de peiling gebruikt de gemeente bij het maken van het nieuwe Beleidsplan Bomen West Betuwe.

In de flitspeiling kunnen deelnemers reageren op een aantal vragen, stellingen en dilemma’s over bomen in relatie tot de omgeving. Bijvoorbeeld over ruimte voor bomen en ruimte voor parkeren en de inrichting van straten. Ook zijn er vragen over de rol van de gemeente bij het behouden van bomen.

Bomen in cijfers

De gemeente West Betuwe heeft zo’n 40.000 straat-, laan- en parkbomen in beheer. Daarnaast staan er circa 50.000 bomen in bosplantsoenen. Essen en populieren komen het meeste voor. 27% van de bomen is geplant in de periode 1970-1980.