Ga naar de inhoud
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Startavond nieuw klompenpad Deil

12 juni, 2023 @ 19:30 - 21:30

Loop je ook graag een blokje om in je eigen omgeving? Wil je meedenken over het ontwikkelen van een nieuw Klompenpad in de omgeving van Deil? Kom dan naar de startavond op maandag 12 juni. Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) en de gemeente West Betuwe willen samen met bewoners en partijen in het gebied een wandelroute maken die het landschap en de cultuurhistorie van het gebied beleefbaar maakt. De avond begint om 19.30 uur in dorpshuis Duifhuis, Duyfhuisstraat 2 in Deil. Je kunt je aanmelden via de website slgelderland.nl/projecten/klompenpaden-west-betuwe.

Klompenpaden in Gelderland
In Gelderland en Utrecht zijn 146 Klompenpaden ontwikkeld door SLG en Landschap Erfgoed Utrecht. Een Klompenpad is een cultuurhistorisch wandelpad door natuurgebieden, over landgoederen en waar mogelijk door het boerenland. Bij voorkeur door weilanden en langs akkers om het boerenland als wandelaar echt te beleven. Met het zichtbaar maken en herstellen van oude paden wordt een deel van de identiteit van het historische landschap hersteld. Deze combinatie van natuur en cultuurhistorie is niet alleen interessant voor recreanten maar ook voor bewoners die op deze manier een stukje geschiedenis van hun eigen omgeving kunnen ontdekken. Klompenpaden vergroten de toegankelijkheid van het platteland en zijn daarmee een stimulans aan de lokale economie.

Het nieuwe Klompenpad in het gebied rondom Deil wordt het zevende Klompenpad in de gemeente West Betuwe. Behalve bij Deil wordt ook in Heukelum en Asperen een Klompenpad ontwikkeld zodat een netwerk van Klompenpaden ontstaat. Deze Klompenpaden worden mogelijk gemaakt door de gemeente West-Betuwe, de provincie Gelderland en de Nationale Postcode Loterij.

Cultuurhistorie en landschap
Op de startavond op 12 juni wordt het project toegelicht door SLG. Je krijgt de kans om mee te denken met jouw kennis over oude wandelpaden, cultuurhistorisch interessante objecten en je kunt je ideeën voor de route aan dragen. Alle input van de avond zal verzameld worden op een centrale kaart. Het Klompenpad krijgt een naam die verwijst naar een element in het landschap waar doorheen wordt gewandeld, zoals een historische boerderij, veldnaam of buurtschap. Een werkgroep (waarvoor je je op deze avond kunt aanmelden) bestaande uit bewoners, ondernemers en betrokken partijen, gaat vervolgens aan de slag met de realisatie van het Klompenpad.

Aanmelden startavond
Wil je deelnemen aan deze informatieavond? Dan kun je je aanmelden via het aanmeldformulier op onze website: slgelderland.nl/projecten/klompenpaden-west-betuwe.
Kijk voor meer informatie over Klompenpaden op www.klompenpaden.nl/.

Gegevens

Datum:
12 juni, 2023
Tijd:
19:30 - 21:30

Locatie

Duifhuis
Duyfhuisstraat 2
Deil, 4158CK Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie