Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Twirlvereniging de Volharding Deil scoort op Nederlands Kampioenschap Twirl & Majorette

Twirlvereniging de Volharding Deil scoort op Nederlands Kampioenschap Twirl & Majorette

  • door

26 & 27 januari was het Nederlands kampioenschap van KNMO en NTSB in topsportcentrum in Almere. 26 onderdelen uit Deil waren geplaatst voor dit kampioenschap.

Jaycee van Brenk wist 3x Nederlands Kampioenschap binnen te slepen. 2 keer goud met haar solo, 1x goud samen met haar duo partner Fee Hofman. In dezelfde solo categorie behaalde Zoë de Lang zilver en Amber Verbunt het brons. Amber Verbunt en Jadie Snijders scoorden ook 2x brons met duo. Fee Hofman wist de 7de plek te veroveren in junior midden categorie.

Kahlyn van Brenk en Femke Blom hadden zich 2x geplaatst voor dit kampioenschap. Dit resulteerde in een 4de plaats en een zilveren medaille. Kahlyn werd 7de met haar 1baton. Anouk van Ewijk moest 2x een voorronde draaien om zich te plaatsen voor de finaleronde. Ze plaatste zich in de finaleronde voor de categorie freestyle, dit resulteerde in een 10de plek. Anna Nieuwendijk had in haar eerste jaar als solist zich knap geplaatst voor dit kampioenschap. Met veel tegenstanders wist ze de 4de plek te veroveren.

Ook de senioren hadden zich geplaatst voor dit weekend. Ursula Wierks werd Nederlands Kampioen op het onderdeel 1baton. Ook Britt van Asch werd Nederlands Kampioen met haar freestyle. Samen met haar duo maatje Ilone Wierks behaalden ze met duo een bronzen en een gouden medaille. Het ensemble van Britt, Ilone en Iris van de Greijn werd 4de en Nederlands Kampioen.

Ook de teams deden het goed dit weekend. Het juniorenteam wist het brons te veroveren met de Time routine. Het was de allerlaatste keer dat het large team op ging met de jungle routine. Ook zij wisten de 3de plek te veroveren.

Het was een succesvol weekend: met 6 keer goud, 2 keer zilver en 6x brons! De twirlers mogen trots zijn op het resultaat!

Fotograaf: Diana Kievit

Bron:

https://nieuwsbladgeldermalsen.nl/deel-je-nieuws-artikel/twirlvereniging-de-volharding-deil-scoort-op-nederlands-kampioenschap-twirl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.